MICROBLADING

Huom! Palvelu Ei ole tällä hetkellä saatavilla. Sen sijan on mahdollista varata aikoja kestopigmentointiin.

MIKÄ MICROBLADING TARKALLEEN ON?

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmenteissä, joita käytämme yhteistyössä PhiBrowsin kanssa, ei ole raskaita metalleja ja niitä ei ole testattu eläimillä, eivätkä ne ole haitallisia iholle. Kaikenkaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna, nimittäin microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan n. vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi vahvistus n. 10-12kk jälkeen ensilaitosta. Huomioi kuitenkin, että jos Sulla on ongelmallinen ja/tai rasvoittuva iho, sitten sattaa olla, että kulmat täytyy vahvista aikasemmin. Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat. 

ESTEET MICROBLADINGILLE

 • Olet alaikäinen
 • Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 12 kk)
 • Syöpähoido (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 12 kk)
 • Raskaus tai imetys, HIV, verenohennuslääkkeet
 • Diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen)
 • Vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen)
 • Verenvuototauti, puudutusaineallergia
 • Muu tulehdus
 • Ihottuma kulmien alueella, keloiditaipumus 

Jos jokin on epäselvää, ole ennalta yhteydessä microblading tekijääsi, tai varmista soveltuvuus lääkäriltäsi.

ENNEN:

 • Valmistaudu pieneen punoitukseen. On harvinaista, että erittäin kovaa punoitusta esiintyy kulmissasi microbladingin jälkeen. Mutta kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen. 
 • Tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä. Pyydämme ettet käyttäisi raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide on. Tämä ei tarkoita, ettetkö saisi laittaa meikkiä lainkaan. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok.
 • Ole varovainen seuraavien lääkityksien kanssa. On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Me myös suosittelemme välttämään lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.
 • Älä juo kofeiinipitoisia tuotteita samana päivänä. Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja voi vaikuttaa haavan vuotamiseen.
 • Älä käytä alkoholia ennen toimenpidettä. Se olisi täydellista jos et käyttäisi minkäläistä alkoholia 48h ennen toimenpidettä.
 • Vältä tuotteita joissa on retin a:ta (tretinoiinia). Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista (koskee vain kulmien aluetta). Tämä  koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.
 • Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueella kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä. 
 • Jos olet verenluovuttaja, älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.
 • Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissä älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä
 • Ole avoin allergioistasi ja kroonisista sairauksistasi. Kerro microblading ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus yms).

JÄLKEEN:

 • Ole tietoinen toipumisvaiheista. Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading ammattilaisilta lisää näistä vaiheista. 
 • Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse. Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueelle. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.
 • Hiero rauhoittavaa voidetta kulmiin, minkä olet meiltä saanut.  Voide auttaa ihoa toipumaan nopeammin. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen sitä tulisi käyttää 3-4 kertaa päivässä ja vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan. Seuraa Sulle annettuja ohjeita tarkasti!
 • Suojaa uusia kulmiasi. Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltava käyttää silikoonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa. Tämä erityisesti silloin jos tykkäät käyttää Spa-palveluita tai tykkäät käydä uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää, saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa.
 • Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita. Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.
 • Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia. Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen suosittelemme välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee sauna, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkaan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.
 • Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa. Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade ammattilaisellesi. Keskustelee myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6 kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Tämä kokemus on meidän asiakkailtamme, mutta tätä tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita voivat lykätä microbladin kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.
 • Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen. Suosittelemme olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennenkuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta paranemiseen asti.
 • Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen. Monet asiakkaamme ovat kokeneet lievä ahdistusta kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu parin viikon kuluttua microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touchup (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) menettelyn jälkeen. Joissakin tapauksissa saatetaan tarvita useampi käsittelykerta (kuten esim rasvoittuva ja ongelmallinen iho, ennestaan käsittelty iho).
 • Huomioithan, että pysyvyyteen liityy: 1. Geenit (esim. kuivaan ihoon tehdyt microblading pysyy paremmin kuin rasvoittuvaan ihoon tehdyt kulmat) 2. Olosuhteet (oletko töissä kuumassa keittiössä vs toimistossa) 3. Elintottumukset (oletko aktiivinen ja tykkäätkö treenata paljon vs oletko neljän seinän sisällä viihtyvä yksilö) 4. Käsitelty iho (mikäli Sulla on entuudestaan pigmentoinnit, niin se saattaa myös vaikuttaa pysyvyyteen).
 • Täydellistä värin jäämistä ihoon ei voi taata. Joskus väri ei yksilöllistä syistä tartu kudokseen tai pysyy toivotulla tavalla. Tähän vaikuttavat monet asiat kuten hormoonikierros, mahdolliset lääkitykset, ruokavalio, ihosairaudet ja kudoksen ominaisuudet.
 • Älä epäröi ottaa yhteyttä microblading ammattilaisiin. Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin meidän microblading ammattilaiset vastaavat mielellään kysymyksiisi. Voit olla varma, että olemme kuulleet kaikenlaisia kysymyksiä ja myöskin juuri niitä kysymyksiä joihin haluat vastauksia. Microblade tekniikka on turvallinen, ja siinä ei ole mitään riskiä laadun kanssa kulmien parantuessa kun noudatat ohjeitamme. Käytä henkilökohtaisia kontaktejasi ottaaksesi yhteyttä microbladin ammattilaiseen huolehtiessasi arvokkaista kulmistasi.